REFERENCIÁK

GYengeáramú rendszerek

SZTE, Egészségtudományi Képzési Tömb (EKT) gyengeáramú kivitelezés

A Szegedi Tudományegyetem volt Sebészeti Klinika felújítása, átalakítása és bővítése révén Egészségtudományi Képzési Tömb épületének kivitelezése

A projekt keretén belül a következő gyengeáramú rendszerek komplett kivitelezésre került sor:
épület felügyeleti és automatizálási rendszer, strukturált hálózat (850 db CAT6A hálózati végpont), kamera rendszer, beléptető rendszer, behatolásjelző rendszer, optikai gerinchálózat, tűzjelző rendszer, hő és füstelvezető rendszer
automatizálás

Hibrid műtő légkezelő vezérléS

A Szegedi Tudomány Egyetem (SZTE) 410 ágyas klinika 5. emeletén kialakításra került hibrid műtő területén telepített légkezelő berendezések vezérlőrendszereinek kivitelezését végeztük.

A légkezelő berendezésekkel pontos hőmérséklet, illetve páratartalom értéket kell tartani a műtőkben, ezzel biztosítva a zavartalan műtétek lefolyását.

A teljes rendszer a meglévő épületfelügyeleti rendszerbe lett integrálva, amivel monitorozni lehet a mért értékeket, és kezelni lehet a rendszerüzeneteket.

Automatizálás

Komplett fűtésrendszer vezérlés a hatvani kórházban

A hatvani Albert Schweitzer Kórház Rendelőintézet energetikai korszerűsítése során telepített épületgépészeti rendszerek vezérlésére alkalmas rendszert alakítottunk ki.

A 9 emeletes főépület fűtésrendszere úgy lett kialakítva, hogy égtájaktól függően lehessen fűtési görbéket megadni, a magasabb komfort elérése, és az energiamegtakarítás érdekében.
A rendszerben több hőmennyiség mérő, illetve villamos fogyasztás mérő műszer is telepítve lett, melyek mért értékeit SQL adatbázisba naplózza a rendszer. Így az épületfelügyeleti automatika rendszer képes ellátni az energiamenedzsment funkciókat is, ami megfelel az EN 15232 (EKEF) szabványnak.
Automatizálás

Uszoda épület-, illetve vízgépészeti rendszerek vezérlése

Mórahalom mellett épült uszoda fűtésrendszerének primer, és szekunder oldalának, valamint egyes vízgépészetének vezérlőrendszereinek kivitelezését végeztük.

A megvalósított rendszer grafikus felülete illesztve lett a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben telepített, szintén vízgépészeti, vezérlőrendszer grafikus felületéhez. Ezzel elősegítve az üzemeletetők munkáját.